Jobhunting

Jobhunting, dagelijks op zoek naar nieuwe banen

Jobhunting is in re-integratie spoor 2 en outplacement trajecten een belangrijk onderdeel om tot het gewenste resultaat te komen in de vorm van een nieuwe baan.

Voorafgaand aan de start van jobhunting is de loopbaanrichting bekend en is deze getoetst op realiteitsgehalte,  Het CV is up tot date en gericht op deze loopbaanrichting. De kandidaat is dus arbeidsmarkt fit en kan gaan solliciteren!

Wat is Jobhunting?

Jobhunting kan op verschillende manieren. Wij kiezen voor een online ondersteuning en vanuit de kandidaat verwachten wij een actieve houding naar de arbeidsmarkt. Via onze jobhunt tool kunnen we de kandidaat de beste en nieuwste vacatures tonen en kan deze op zijn beurt ons continu op de hoogte houden van de vorderingen. Dit alles komt in een rapportage te staan. Wij zullen de kandidaat continu activeren te solliciteren, voorzien van tips & tracks op de juiste momenten wanneer hij/zij dit nodig heeft.

De Jobhunting is gericht op het behalen van resultaat in de vorm van een plaatsing in een baan of een werkervaringsplaats. Bij re-integratie 2de spoor kan het ook om een of een arbeidsritme werkplek of werkervaringsplek gaan. Dit kan in de vorm van een arbeidsovereenkomst, detacheringovereenkomst of werkplekovereenkomst die soms ook als vrijwilligersovereenkomst worden aangeboden. Hierbij zal rekening worden gehouden met de opbouw van de belastbaarheid (FML), haalbaarheid (afspraken over taken en doelstellingen) om zodoende toetreding te vinden tot de arbeidsmarkt.

Belangrijk onderdeel bij Jobhunting: het zoekprofiel

Om ervoor te zorgen dat de jobhunter een ambassadeur kan zijn van de kandidaat zal deze (per telefoon of online ondersteuning) een uitgebreid interview hebben met de kandidaat om een realistisch zoekprofiel op te stellen. Het zoekprofiel dient als basis voor de inrichting van onze zoekmachine Jobport en voor het uitzetten van andere jobhuntacties. In het interview wordt de achtergrond en aansluiting op diverse functierichtingen en branches besproken. Er worden afspraken gemaakt over o.a. de zoekrichting, salaris, werkomgeving en uren. Daarnaast wordt er ook o.a. besproken op welke manier de jobhunter de medewerker het beste kan aanbevelen bij een potentiële werkgever. Na het maken het zoekprofiel van de jobhunting beginnen!

De zoekmachine: Jobport

De Arbeidsmarkt Makelaar heeft zijn zoekmachine powered by Jobport. Op basis van verschillende zoekprofielen en ondersteuning door de jobhunter ontvangt de kandidaat dagelijks online passende vacatures. De vacatures die u vindt in Jobport zijn afkomstig van ruim 2,5 miljoen bronnen: zo beschikt u over het meest volledige aanbod van vacatures, centraal op een plek. Jobport onderscheidt zich van andere aanbieders door actief onderhoud van een actueel vacaturebestand. Jobport controleert alle vacatures op actualiteit en ontdubbelt alle vacatures, zodat u altijd de meest actuele vacatures vindt. Het instrument kent een rapportage module waarbij de sollicitatieactiviteiten van de kandidaat gemonitord kunnen worden. Jobport is voor die maanden online beschikbaar voor de medewerker.

Meer weten over jobhunting of de intensieve versie?

Wilt u meer weten over jobhunting voor uw medewerkers of uzelf? Neem dan contact op met ons (info@arbeidsmarktmakelaar.nl) U ontvangt dan binnen 24 uur een reactie. Laat ons u begeleiden!

 

Terug naar Werkwijze